Blogg

Her kan du lese våres innlegg og artikler. Målet våres er at du kan lære noe av det vi ønsker å dele.

Hva er det som reduserer takets levetid ?

Hvis man reduserer eller helst fjerner det som påvirker taket negativt så burde levetiden øke. Så hva er det som reduserer takets levetid. Hva er det som reduserer alle overflater/materialer sin levetid? Ytre påvirkning! I form av slitasje og/eller forurensning. En ny bil som står ute i 3 år uten å bli rørt vil åpenbart få lakkskade som neppe vil kunne bli reversert gjennom vask/behandling. Det betyr at all forurensning som er luftbåren og som kommer med nedbør påvirker overflater, enten det er en bil, en fasade eller et tak.

Bilen vaskes forhåpentligvis jevnlig, hvis man i tillegg polerer den så er den godt beskyttet mot elementene og lakkskade.
Slik er det med taket også. Nå er det heldigvis ikke nødvendig å hverken vaske eller polere taket like ofte som bilen.

En ren bil ruster ikke, heter det – og det er nok mye riktig i det. Et rent tak er ikke så utsatt for oksidering, korrodering, forurensing, misfarging og frostsprenging. Men et rent tak varer ikke – dessverre.
Der kommer “poleringen” inn. Det er ikke samme prosess eller metode som ved å polere en bil – heldigvis.
Impregnering av et tak er derimot en mye enklere prosess og det varer mye lenger. Altså ingen grunn til ikke å “polere” et nyvasket tak akkurat som det er lurt å polere en nyvasket bil. Forskjellen er jo at en takvask tar veldig mye lengre tid enn å vaske bilen og/eller er mye dyrere, desto større grunn til å impregnere taket for å bevare det i årene fremover.

Det er i hovedsak to metoder for å impregnere tak. Den ene er å impregnere med kjemi basert på natriumsilikat (vannglass), dette trekker inn i betong og gjør den permanent vanntett. Den andre er hydrofobisk kjemi som gir smuss- og vannavstøtende overfalte.
Bruk av begge samtidig vil gjøre takstein sterkere, øke levetid og redusere/forhindre forurensing/grønske i opptil 10 år

Konklusjon takimpregnering av et rent tak er altså løsningen for å øke takets levetid

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Se flere innlegg

Aktuelt

Vindusvask robot ?

Mange nordmenn kjenner til robotstøvsugeren som har gjort støvsugingen enklere for tusenvis av norske hjem. Nå har robotstøvsugeren fått et lignende familiemedlem som utelukkende konsentrerer

Ikke forlat oss!

Vi vil gjerne hjelpe deg

Om du fyller ut et enkelt skjema så kan vi sende deg et meget godt tilbud på akkurat det du trenger.