Blogg

Her kan du lese våres innlegg og artikler. Målet våres er at du kan lære noe av det vi ønsker å dele.

Hvordan vaske taket?

THE HARD WAY OR NO WAY

Vi registrerer at det markedsføres kjemiske produkter for takvask/grønskefjerning. Enkle løsninger som man kan påføre selv, bare koble på hageslange og spray på – etter 3 dager er grønsken borte! Hvis det bare hadde vært så enkelt så ville det jo vært idiotisk å engasjere noen til å gjøre det – som ofte bruker flere dager!
Vi har sett resultatet, eller mangelen på resultat, av både “grønskefjerner”som man får kjøpt i vanlig faghandel og sterkere produkter som kun gartnere og andre med sprøytesertifikat får kjøpt. De har imidlertid noe til felles – de fungerer ikkes særlig godt. Det blir i alle fall ikke et rent/nyvasket tak som et resultat av det. Så derfor overskriften “the hard way or no way”

Noen ting her i verden krever en arbeidsinnsats i form av tid, det finnes ingen kvikk fiks – dessverre. Takvask er en av dem. Så om du ønsker et rent tak så ikke kast bort pengene dine på kjemikalier som gir lite eller intet resultat. Det kan imidlertid hjelpe litt å påføre et sterkt basisk eller surt vaskemiddel, avhengig av type forurensing før vask. Når det gjelder vasken så er det høytrykk eller rettere sagt tilpasset trykk som er løsningen. Tilpasset fordi man ønsker ikke å bruke sterkere trykk enn nødvendig men sterkt nok til at skitt og mose løsner. Sistnevnte er det største problemet og det som er vanskeligst å få vekk. Mosen er også årsaken til at kun kjemiske løsninger ikke fungerer, de kommer ikke ned til røttene hvor mosen sitter og derfor må den fjernes mekanisk/med trykk. Om man har mulighet så er varmtvannsvasker å anbefale, varmt vann løsner skitt og forurensing raskere enn kaldt vann. Bare forsøk med en middagstallerken!

Konklusjonen er at takvask må gjøres “for hånd” på taket, gjerne bruk noe kjemi som forvask/avfetting for å løsne skitten før vask.
Og husk fallsikring!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Se flere innlegg

Aktuelt

Vindusvask robot ?

Mange nordmenn kjenner til robotstøvsugeren som har gjort støvsugingen enklere for tusenvis av norske hjem. Nå har robotstøvsugeren fått et lignende familiemedlem som utelukkende konsentrerer

Ikke forlat oss!

Vi vil gjerne hjelpe deg

Om du fyller ut et enkelt skjema så kan vi sende deg et meget godt tilbud på akkurat det du trenger.