IMPREGNERING

Mineralske overflater som takstein, belegningsstein og betong er materialer som i utgangspunktet er et robust materiale men etter tid så  brytes de ned på grunn av at de er utsatt for miljø som bryter ned bindingene . Dette fører til at de begynner og trekke vann og i mange tilfeller trenger å byttes. 

Hva er impregnering

Det er et kjemikalie som vi påfører i flytende form på overflaten som skal behandles. Det finnes mange forskjellige produkter men vi har etter mange år funnet en sertifisert og troverdig leverandør med lang fartstid. Det finnes produkter for forskjellig formål, skape vannspeil eller hindre fremtidig nedbrytning av overflate. En kan også kombinere disse to om en ønsker det. 

Hvorfor utføre impregnering

Om du har problemer med fukt eller vanngjennomtrengning så kan impregnering være et ideelt alternativ for å stoppe dette.  Har du et tak som du ønsker å øke levetiden på så er det mulig å impregnere taket, gjerne etter takvask for å hindre at det slutter å forfalle og brytes ned. 

 

Hvordan vi utfører impregnering?

Vi benytter spesialbygde pumper for påføring av impregnering. Tildekking av flater som ikke skal impregnes er også en viktig del av arbeidet- I noen tilfeller hvor det er høyt så benytter vi teleskopstenger når vi impregnerer. Vi har god erfaring med hvor mye de forskjellige overflatene klarer å absorbere av impregnering, slik at vi klarer å gjøre dette riktig i hvert enkelt tilfelle.