fbpx

TILBUD PÅ VENTILASJONSRENS OG VARMEPUMPERENS ♻️💚 Pust ren luft – spar strøm

Nei dette er ikke et innlegg i klimadebatten. Vi skal aldeles ikke ta stilling til hva som skaper klimaendringer, eller mer presist mer nedbør, men vi må alle akseptere at det regner mer nå enn før. Det betyr jo på sett og vis mer arbeid for oss men poenget er mer hva gjør man som eier av et bygg/hus? Det betyr nemlig også at utvendig vedlikehold blir mer krevende, og mer viktig. Rene biler ruster ikke. Rene bygg råtner ikke. Fasade-vedlikehold blir viktigere, og dyrere å slurve med. Forfallet kommer raskere, og med det behovet for dyre utbedringer. Da må det være mye smartere å ta kontakt med oss for en prat rundt fasade-vedlikehold og avtale om dette. Da er konsekvensene av den økte nedbøren håndtert, og det er vel fint – og smart?

Artikkelen under er hentet/velvilligst utlånt fra Gemini.no Forskningsnytt fra NTNU og SINTEF

Mer regn skaper trøbbel også for norske hus (Klimaendringer)

I dag regner det 20 prosent mer i Norge enn det gjorde for 100 år siden. Samtidig mangler byggenæringa gode verktøy som kan veilede i kampen mot fukt og råte.

Fukt er årsaken til rundt tre fjerdedeler av skadene på bygninger. Mens 600 000 boliger i dag ligger i sonen med stor risiko for råte, vil antall boliger i denne sonen stige til 2,4 millioner bygninger i perioden 2070 til 2100.

– Vi ser at det er økt nedbørsbelastning som blir den største utfordringen for våre bygninger i  framtida. Scenarier for klimaendringer sier at nedbørsmengden totalt sett vil øke, vi vil få mer kraftig nedbør på kort tid og temperaturene vil øke, sier Berit Time, leder for forskningssenteret Klima 2050 og forsker ved SINTEF Byggforsk.

– Når en bygger og vedlikeholder skal det holde i flere tiår framover, og derfor må en ha de konsekvensene som klimaendringer skaper i minnet.

Sjekk ut flere blogginnlegg https://utvendigrenhold.no/blogg/

FÅ tilbud fra oss

Innen kort tid!

Du liker det kanskje

Kategorier
taggfjerning
Hva må du tenke på før du beiser/oljer platting? All overflatebehandling kan...

FÅ tilbud fra oss

Innen kort tid!
Ikke forlat oss! 😅

Vi vil gjerne hjelpe deg

Om du fyller ut dette enkelt skjemaet så kan vi sende deg et meget godt tilbud på akkurat det du trenger innen kort tid.